Διαδικτυακή Εκδήλωση Εργαστηρίου ΠαιΜεΚΕΠ ΣΚΑΕΠ ΠΔΜ & ΟΜΕΡ Κ. Μακεδονίας- 5.4.2022, 6-9 μ.μ.

Το Εργαστήριο Παιδαγωγικών Μελετών και Καινοτόμων Εκπαιδευτικών Πρακτικών της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Συμβούλιο της ΟΜΕΡ (Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Εκπαίδευσης) Κ. Μακεδονίας διοργανώνουν την Τρίτη 5 Απριλίου 2022, ώρα 6.00΄- 9.00΄ μ.μ. διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: «Η Παιδαγωγική Φρενέ στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο».

Οι εκπαιδευτικοί Χάρης Παπαδόπουλος, Μαρία Τσαπάρα, Ασπασία Χαρλαμπίτα και Νίκη Κοκκινοπλίτη, μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας «Το Σκασιαρχείο», θα αναφερθούν στη φιλοσοφία της παιδαγωγικής Φρενέ και θα παρουσιάσουν κάποιες βασικές τεχνικές της, καθώς και συγκεκριμένες εφαρμογές από τις τάξεις τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα υπάρξει, επίσης, συνοπτική παρουσίαση του βιβλίου «Παιδαγωγική: Από τους κοινούς τόπους στις έννοιες-κλειδιά» του διακεκριμένου γάλλου παιδαγωγού Φιλίπ Μεριέ, το οποίο εκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις Εύμαρος.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και σε φοιτήτριες και φοιτητές Παιδαγωγικών Σχολών και Σχολών Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Σύνδεσμοι εκδήλωσης: https://zoom.us/my/uowm.nured1   ID 926-220-5555

 

© 2020 eled.uowm.gr